Vandaag is Anne Franks 90e geboortedag

12 juni 2019

Vandaag zou Anne Frank 90 jaar oud zijn geworden. De Anne Frank Stichting viert dit op verschillende manieren, onder andere door een webpagina met verschillende informatie te publiceren. 

Klasgenoten delen herinneringen aan Anne Frank in haar voormalige woonhuis. Ook op andere plekken en op andere manieren staan we vandaag stil bij Anne Franks leven en betekenis.

Vandaag is het precies 90 jaar geleden dat Anne Frank geboren werd, op 12 juni 1929. Albert Gomes de Mesquita (89) en Jacqueline van Maarsen (90), klasgenoten van Anne Frank op het Joods Lyceum, zijn vandaag in Anne Franks voormalige woonhuis aan het Merwedeplein. Daar waren zij ook op Annes 13e verjaardag, drie weken voordat Anne met haar familie onderdook in het Achterhuis. De klasgenoten halen herinneringen op en gaan met jongeren in gesprek over Annes Franks leven en betekenis. Lees meer, luister en kijk.

Bron: Anne Frank Stichting, 12 juni 2019


Zie ook Penvriend Otto Frank doneert brieven aan Holocaust Museum in Washington (NOS.nl, 11 juni 2019) en Oud-klasgenoten herdenken 90ste verjaardag Anne Frank met schoolkinderen (NOS.nl, 12 juni 2019, met video)