NS biedt medewerkers professionele hulp na schokkende gebeurtenis

27 September 2018

Een spoorongeluk zoals vorige week in Oss gebeurde, kan een behoorlijke impact hebben op spoorpersoneel. Dat geldt ook voor zelfdodingen en agressie. Spoorvervoerder NS heeft daarom een speciaal vangnet ingericht, zodat medewerkers als ze daar behoefte aan hebben meteen opgevangen worden door professionele hulpverleners.

[...] NS heeft een wachtdienst ingericht met managers die getraind zijn om spoormedewerkers op te vangen. Per regio zijn er meerdere managers die dienst hebben. Lees meer over hoe de NS haar medewerkers opvangt Van eerste opvang tot het aanbieden van therapie.

Bron: SpoorPRO, 27 september 2018


Lees ook: 
NS-familie rouwt om drama, Metro, 28/9
Over hoofdconductrice Lien Zwak, zij is onderdeel van ‘Vangrail’, een netwerk van medewerkers die zelf een traumatische ervaring tijdens hun treindienst hebben meegemaakt en daardoor een luisterend oor kunnen bieden aan collega’s. Jaarlijks krijgen leden een speciale training om collega’s goed te kunnen bijstaan. Vangrail is een aanvullende hulpdienst op de opvang en behandelingen van erkende hulpverleners die de NS biedt.