Databanken en zoekmachines van de Arq-bibliotheek

Heeft u vragen over deze databanken en zoekmachines, mail of bel ons dan.

Wanneer u via uw werkgever toegang heeft tot de online collecties van de Arq-bibliotheek, kunt u via de A-Z-lijst onze online tijdschriften inzien. Als er een inlog nodig is, kunt u het artikel aanvragen via de Arq-bibliotheek.

Sinds 1 november 2013 maakt de Arq-bibliotheek (toen nog Cogis-bibliotheek geheten) deel uit van het AdamNet. AdamNet is een netwerk van Amsterdamse bibliotheken. Doel is samenwerken in het beschikbaar stellen van informatie over collecties en activiteiten. In de groepscatalogus kunt u zoeken in de collectie van de Arq-bibliotheek ("Cogis") en van de andere deelnemende bibliotheken.

Deze databank bevat bibliografische verwijzingen naar fragmenten uit films en documentaires over Nederlands-Indië en Indonesië, voornamelijk van de periode vlak voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op oorlogservaringen.

Dit is de catalogus van boeken en artikelen van  de Arq-bibliotheek. U moet na gebruik uitloggen.

Deze collectie bevat bronnen over kinderen en trauma, gericht op vier doelgroepen:

  • kinderen van 8-12 jaar,
  • kinderen vanaf 12 jaar en jongvolwassenen,
  • volwassen lotgenoten, die te maken hebben gehad met traumatisering in hun jeugd en
  • ouders en opvoeders.

Psychotraumanet is de toegangspoort van Arq naar informatie over ingrijpende gebeurtenissen. U vindt er (wetenschappelijke) artikelen, interviews, film- en geluidsfragmenten en nieuws uit de media.